Meeste Australische werknemers op universiteit gebruiken ki

Uit onderzoek onder ruim drieduizend onderzoekers en universiteitsmedewerkers (pdf-document) van de zeventien Australische universiteiten blijkt dat 71% gebruik maakt van zogeheten generatieve kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT. Onder die ruim drieduizend universitairen zaten vertegenwoordigers van vrijwel alle wetenschappelijke disciplines. Leidinggevenden scoorden zelfs 81%.It-ers, techneuten, bedrijfskundigen, pedagogen en economen (handel) waren het happigst in het ki-gebruik. Juridische, financiële, landbouw- en milieuonderzoekers en medewerkers waren minder geneigd, maar vreemd genoeg ook beta-wetenschappers. Volgens de onderzoekers zou die bijna 30% die geen ki gebruikt aangeven dat de ontwikkeling nog maar in de beginfase verkeert.
Het meest werd ki gebruikt voor literatuuronderzoek, het schrijven en samenvatten van informatie maar ook van cursussen, onderwijsmethoden en beoordelingen. Kennelijk wordt ki in Australië nog niet voor het wetenschappelijke ‘denkwerk’ gebruikt of willen ze dat niet toegeven.

Linksom of rechtsom zal ki toch een steeds grotere plaats innemen in het academische ‘handwerk’. Het lijkt mij(=as) hoog tijd dat er ook binnen wetenschappelijke instituten afspraken worden gemaakt over het gebruik van ki of laten we Gods water gewoon over Gods akkeren stromen?

Bron: phys.org

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.