In de toekomst wordt de misdadiger geherprogrammeerd…

Hashem Al-Ghaili Cognify

Schermafdruk van Cognifyfilmpje (afb: YouTube)

In de nabije toekomst zullen er geen gevangenissen meer zijn, maar zullen de hersens van de misdadiger worden geherpro-grammeerd met behulp van een ki-systeem. Dat idee komt niet van mij(=as) maar van Hashem Al-Ghaili. Dat systeem heeft hij Cognify gedoopt. De zich wetenschapscommunicator noemende Al-Ghaili schijnt al langer aan de weg te timmeren met wetenschapsfictie.

Cognify, zo stelt ie op LinkedIn, is de gevangenis van de toekomst. Hij zou misdadigers als patiënten willen behandelen. In plaats van jaren in een cel door te brengen, zouden overtreders hier binnen een paar minuten hun straf kunnen uitzitten. Cognify zou op een dag kunstmatige herinneringen rechtstreeks in de hersenen van de gevangene kunnen planten. Het zou een nieuwe benadering van rehabilitatie van criminelen kunnen bieden, waarbij de manier waarop de samenleving met daders omgaat, wordt getransformeerd door zich te concentreren op rehabilitatie in plaats van op bestraffing, zegt hij braaf. Hij heeft het er nog even niet over hoe zwaar een misdaad moet zijn om te worden geherprogrammeerd en ook niet hoe afdoende zo’n methode zou kunnen zijn.

Hij is niet in zijn eerste idee gestikt. Hij zou ook de geestelijke vader zijn van een hoofd- of lichaamsimplantatie met behulp van ki. Daar is hij overigens niet enig in. De Italiaanse  chirurg Sergio Canavero had al in 2016 het plan om een hoofd (of lichaam) te transplanteren. Ook loopt hij met plannen rond om een kunstbaarmoeder te ontwikkelen, maar hij is op dat gebied zeker niet de enige. De zuigelingen komen wat hem betreft uit de babyfabriek. Op YouTube kun je die ongein (vind ik=as) eens rustig bekijken.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.